Elin Andersson

129

"Palveluita oikeaan aikaan, lähellä sinua"

Uskon pitkän aikavälin politiikkaan, jossa todellisia tuloksia saavutetaan yhteistyöllä. Tällä hetkellä istun Porvoon valtuuston varajäsenenä ja rakennus- ja ympäristövaliokunnan puheenjohtajana Porvoossa.
Koulutukseltani olen valtiontieteen maisteri, ja minulla on laaja kokemus hallinnosta ja lakialasta, mikä tukee minua tehtävissäni.

Asun Porvoon Soturikylässä ja yksi harrastuksistamme on talomme remontointi. Lähes 1-vuotiaan äitinä perheasiat ovat lähellä sydäntäni, mutta myös ympäristö, rakentaminen sekä sosiaali- ja terveydenhuolto ovat kiinnostuksen kohteitani politiikassa.

Nykyään työskentelen Haaga-Helia Ammattikorkeakoulussa kansainvälisten asioiden asiantuntijana. Olen aiemmin työskennellyt useissa eri etujärjestöissä, kuten Sörnäsin Svenska Kvinnoförbundet i Sörnäsissä ja ruotsinkielisten kehitysvammaisten etujärjestö FDUV:ssa.

Nimi: Elin Andersson
Syntymävuosi: 1989
Alue: Itä-Uusimaa
Kotipaikka: Porvoo
Titteli: VTM
Sähköposti: elin.ea.andersson@gmail.com
www: https://www.elinandersson.net/
Jäsenenä:

Vaaliteemat

Perusterveydenhuolto

Hoidon tulee olla lähelläsi. On tärkeää saada oikeaa apua heti, kun sitä tarvitset.
-Hoitojonoja pitäisi lyhentää
-Palvelu on lähellä, myös maaseudulla. Voidaan esim. ottaa käyttöön liikkuvia palveluita
-Asiat, jotka voidaan käsitellä digitaalisesti, esimerkiksi. reseptin uusiminen, voidaan hoitaa netissä tai yhdellä soitolla.
-Mielenterveyssairauksien matalan kynnyksen hoito on lähellä ja saatavilla ajallaan kaikenikäisille, nuorille, aikuisille ja vanhuksille. Kaikenikäisenä mielisairaudet ovat lisääntyneet, ja siihen on puututtava.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Vanhuspalvelut

Vanhustenhoitoa tulee kehittää yhteistyössä sosiaalihuollon kanssa. On tärkeää että:
-kaikille vanhuksille tarjotaan asuntoa, kun he eivät enää voi asua kotona
-on olemassa tukipalveluita ja enemmän mahdollisuuksia ryhmäasumiseen, jotta yksinäiset vanhukset eivät jää liian yksinäisiksi.
-Omaisten omaishoitajille on tarjottava apua ajoissa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Vammaispalvelut

Haluan nähdä yhteiskunnan, jossa kaikki ovat osallisia. On tärkeää, että jokaisen itsemääräämisoikeutta kunnioitetaan ja jokaiselle annetaan mahdollisuus olla aktiivinen yhteiskunnassa
-Vammaispalvelun tulee jatkossa toimia myös ruotsiksi
-Byrokratiaa on vähennettävä
-Jokaisella on oikeus terapiaan ja kuntoutukseen omalla äidinkielellään.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›