Kim Yli-Pelkola

324

"Tvåspråkighet - Hälsovårdspersonalens tillgänglighet - vårdservice nära dig"

Jag jobbar som biträdande avdelningsskötare på jouren i Jakobstad och är huvudförtroendeman för tehyiterna i jakobstadsnejden och tehyiternas personalrepresentant i Österbottens vällfärdsområde. Jag är också ordförande för Tehy jakobstadsnejden.

Jag har jobbat inom sjukvården i 25 år, både inom primär- och specialistsjukvården.

På fritiden jobbar jag gärna med olika politiska frågor om bland annat vården. En möjlighet till vårdservice på eget modersmål och specialistsjukvård vid egen hälsostation.

Till min familj hör min fru Malin och tre vuxna söner.

Namn: Kim Yli-Pelkola
Födelseår: 1971
Välfärdsområde: Österbotten
Hemort: Jakobstad
Titel: Sjukskötare och biträdande avdelningsskötare. Studerar ledarskap och utveckling vid Centria
E-post: kim.yli-pelkola@jakobstad.fi
Tel: +358505597794

Viktiga politiska frågor

Specialsjukvården

Jag vill jobba för att du skall få träffa en sjukskötare eller en läkare vid din egen hälsostation, att kunna prata sitt eget modersmål samt bli förstådd.

Läs mer i vårt valprogram ›

Primärhälsovård

Jag vill jobba för att du skall få specialistsjukvård vid din egen hälsostation. Live eller digitalt. I Jourande sjukhus och välfärdsområde, har man möjlighet att utväckla sin yrke som läkare eller vårdare. Vi ska bli bra arbetsgivare, med bra ledarskap, rättvis och bra arbetsförhållande. Akutvården kan i framtiden får hjälp av ambulansehelikopter och flytta patienten till närliggande sjukhus snabbt.

Läs mer i vårt valprogram ›

Barn, unga och familjer

Jag vill jobba för att alla barn och ungdomar skall få träffa psykologer och kuratorer, både live men också från hemsoffan när de behöver dem.

Läs mer i vårt valprogram ›