Tove Munkberg

166

"Kokemuksella ja asiantuntijuudella sote-alalta."

Olen 47-vuotias, naimisissa, kahden teinipojan äiti. Koulutukseltani sosiaalityöntekijä. Olen työskennellyt yli 20 vuotta Porvoon sairaalassa sosiaalityöntekijänä, nykyään toimin vastaavana sosiaalityöntekijänä ja potilasasiamiehenä. Lisäksi toimin pääluottamusmiehenä. Koen että laajalla kokemuksellani sosiaali- ja terveydenhuollon rajapinnalta minulla olisi paljon annettavaa, kun uutta hyvinvointialuetta lähdetään suunnittelemaan ja rakentamaan.

Nimi: Tove Munkberg
Syntymävuosi: 1974
Alue: Itä-Uusimaa
Kotipaikka: Porvoo
Titteli: vastaava sosiaalityöntekijä, potilasasiamies
Sähköposti: tove.munkberg@hus.fi
Puhelinnumero: 040 7629947

Vaaliteemat

Perusterveydenhuolto

Perusterveydenhuollossa on paljon haasteita tällä hetkellä, mm. korona ja hoitajapula. Perusterveydenhuolto on ensimmäinen paikka mistä haetaan apua kun terveyden kanssa on ongelmia. Perusterveydenhuolto on perusta, jos se ei toimi, erikoissairaanhoito kuormittuu. Perusterveydenhuolto tarvitsee kuitenkin toimivaa yhteistyötä erikoissairaanhoidon ja pelastuspalveluiden kanssa. Kaikki tahot täydentävät toisiaan, ja koko terveydenhuolto kärsii, jos ei kaikki osapuolet toimi.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Sosiaalihuolto

Sosiaalihuolto antaa tärkeätä tukea yhteiskunnan heikoimmille, lapsille, aikuisille ja vanhuksille. Yhä useampi voi tänä päivänä huonosti, monet ovat yksinäisiä ja ainoa omainen saattaa olla viranomainen. Mielestäni myös päihdehuolto, vanhustenhuolto ja vammaispalvelut on osa sosiaalihuoltoa, mielestäni kaikki palvelut muodostavat kokonaisuuden. Monet tarvitsevat apua monelta ”luukulta”, esim. päihdehuollon asiakkaat ovat usein myös aikuissosiaalityön asiakkaita. Pitäisi katsoa ihmistä kokonaisuutena ja mahdollisuuksien mukaan olla pallottelematta luukusta toiseen.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Lapset, nuoret ja perheet

Kuulostaa kyllä kliseeltä, mutta lapset ja nuoret ovat tulevaisuutemme. Jos emme huolehdi lapsista ja nuorista tänään ja satsaa resursseja heidän hyvinvointiinsa, seurauksena tulee sukupolvi, joka välittää pahoinvointinsa eteenpäin seuraavalle sukupolvelle ja tämä tulee kalliiksi yhteiskunnalle. Oppilashuolto, lapsiperheiden eri tukimuodot kuten neuvola, lapsiperheiden kotipalvelu ja riittävät resurssit lastensuojelussa ovat kaikki tärkeitä tukimuotoja.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›