Mikael Gädda

272

"Haluan myötävaikuttaa elinvoimaiseen sosiaali-, terveys- sekä erikoissairaanhoitoon koko Pohjanmaan alueella, tietotaidolla, innokkaana ja vastuullisesti. "

Koulutukseni on valtiotieteen maisteri. Olen vuodesta 2009 työskennellyt sosiaali- ja terveydenhuollon johtotehtävissä Vaasassa ja Mustasaaressa. Vaasassa hallintojohtajana ja Mustasaaressa terveysjohtajana. Olen myös työskennellyt v.s. kunnansihteerinä Maalahdessa ja talouspäällikköna Vaasan kaupungin aikuiskoulutuskeskuksessa. Ennen tätä olen myös ehtinyt toimia osuuskaupan myymälän-esimiehenä Sepänkylässä ja Kosköössä.

Äitini "Pipsa" oli suomenkielinen ja isäni "Erik" oli ruotsinkielinen, joten minut on kasvatettu molemmilla kotimaisilla. Olen myös suorittanut valtion kielitutkintolautakuunnan suuren suomenkielen kielikokeen arvosanalla "erinomaiset taidot". Eli, pystyn myös vaativiin tehtäviin aluevaalien jälkeen.

Vapaa-ajallani olen saaressa ja nautin luonnosta. Lisäksi olen mukana harrastelijateatteriryhmässä Sepänkylän nuorisoseuralla, ja se on tosi rentouttavaa ja hauskaa, eteenkin tavata yleisö. Silloin kun siihen on mahdollisuuksia matkustan joko Kreikkaan tai Thaimaaseen perheeni kanssa.

Nimi: Mikael Gädda
Syntymävuosi: 1968
Alue: Pohjanmaa
Kotipaikka: Mustasaari
Titteli: valtiotieteen maisteri
Sähköposti: mikael.gadda@netikka.fi
Puhelinnumero: 040-7366511

Vaaliteemat

Perusterveydenhuolto

Perusterveydenhuoltoa tulee jatkossakin vahvistaa, koska se on terveydenhuoltojärjestelmämme peruspilareita. Ennaltaehkäisevä työ on tärkeää jotta kaikki verorahamme eivät pala erikoissairaanhoidossa. Tämä antaa myös erikoissairaanhoidolle mahdollisuuden paneutua ja kehittää erikoisosaamistan eri osa-alueilla.

On tärkeää, että jatkossakin palvelut löytyvät -lähellä sinua- ja, että emme keskitä jokapäiväisiä palveluja keskustaajamiin.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Erikoissairaanhoito

Vaasan keskussiraala on säilytettävä täyden palvelun sairaalana myös jatkossa, vaikkakin keskusta, osa kokoomusta ja perussuomalaiset muista vaalipiireistä haluaisivat siirtää Vaasan palveluita Seinäjoelle.

Erikoissairaanhoidon palveluja tulee, jos mahdollista myös järjestää hajautetun mallin mukaisesti esim. nykyisissä terveyskeskuksissa.


Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Vanhuspalvelut

Vanhuspalvelut on niinkuin perusterveydenhuollon palvelut sijoitettava lähelle käyttäjää, ettei vanhukset tarvitse käyttää kalliita kuljetuspalveluita/kulkuvälineitä muille paikkakunnille. Myös läheiset on päästävä esim. tapaamaan omasiaan.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›