Karin Cederlöf

613

Juristi, kaupunginvaltuutettu.

Kiinnostukseni paikallispolitiikkaa kohtaan heräsi nähdessäni, kuinka väärin vanhuksia voidaankaan kohdella kunnallisessa päätöksenteossa. Vuonna 2019 kunta vei isoäidiltäni hänen oikeutensa kuljetuspalveluun, eli lakisääteiseen taksipalveluun. Aloitimme kamppailun isoäitini puolesta saadaksemme hänelle takaisin sen palvelun, jota hän kipeästi tarvitsi jokapäiväisessä elämässään - käydäkseen kaupassa, veteraanitapaamisissa sekä päästäkseen pois kodistansa. Kamppailumme päättyi, kun kaksi vuotta myöhemmin tuomioistuin antoi meille puoltavan päätöksen: kunta oli tehnyt väärän päätöksen.

Haluan työskennellä sen eteen, että paikallinen sosiaali- ja terveydenhuolto toimii sekä sujuvasti että oikeudenmukaisesti. Tavoitteenani on, ettei muiden tarvitsisi käydä läpi yhtä raskasta prosessia kuin me kävimme isoäitini tapauksessa.

Siitä lähtien, kun minut valittiin Espoon kaupunginvaltuustoon kesäkuussa 2021, olen pyrkinyt edistämään muun muassa ikääntyneiden palveluita, terveysasemien henkilökunnan työolojen parantamista sekä potilaiden hoidon jatkuvuuden varmistamista: esitykseni Länsi-Uudenmaan kulkukeskuksen ongelmien ratkaisemiseksi sai laajan kannatuksen.

Haluan jatkaa näiden asioiden edistämistä uudella hyvinvointialueella. Juristina pidän keskeisenä sitä, että sosiaali- ja terveydenhuolto on oikeudenmukaista: jokaisen tulee saada tarvitsemansa hoito kohtuullisessa ajassa.

Nimi: Karin Cederlöf
Syntymävuosi: 1994
Alue: Länsi-Uusimaa
Kotipaikka: Espoo
Titteli: Juristi, kaupunginvaltuutettu
Sähköposti: karin@karincederlof.fi
Puhelinnumero: 0504949780
www: https://www.karincederlof.fi
Jäsenenä:

Vaaliteemat

Perusterveydenhuolto

Toimiva terveyskeskusjärjestelmä

Yksi terveydenhuollon suurimmista ongelmista on se, että monet terveysasemat ovat kriisissä. Lääkäriajan saamiseen voi mennä yli kaksi kuukautta, soittopalvelu on valtavasti ruuhkautunut ja sairaudet jäävät pahimmassa tapauksessa hoitamatta.

Uudella hyvinvointialueella on siksi panostettava siihen, että terveyskeskuksista tulee houkuttelevampia työpaikkoja. Terveyskeskuksiin on saatava lisää avustavaa henkilökuntaa, jotta lääkärit ja sairaanhoitajat voivat keskittyä hoitotyöhön. Samalla potilaalle on annettava mahdollisuus mennä tuntemansa lääkärin luo. Jatkuvuuden lisääminen tekee hoidosta parempaa ja tehokkaampaa. Digitaaliset palvelut kannattaa ottaa ajanvarausjärjestelmään mukaan, jotta ne, jotka voivat ja haluavat, voivat varata ajan lääkärille verkossa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Lapset, nuoret ja perheet

Mielenterveyspalveluiden saatavuus

Hyvinvoinnin perusta luodaan varhaisessa iässä ja apua on oltava saatavilla, silloin kun sitä tarvitaan. Nuoret kokevat mielenterveysongelmia ja suorituspaineita enemmän kuin koskaan ennen.

Yhteiskunnassamme olemme menneet eteenpäin: mielenterveysongelmista puhuminen ei ole enää tabu. Seuraava askel on laajentaa mielenterveyshoidon ja terapian saatavuutta. Konkreettinen toimenpide on kouluttaa lisää psykoterapeutteja ja tehdä heidän koulutuksensa maksuttomaksi.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Vanhuspalvelut

Turvallinen vanhuus sekä palveluita vammaisille

Ikääntyneiden asukkaiden tulee voida luottaa siihen, että heille myönnetään ne palvelut, joihin he ovat oikeutettuja. Valitettavasti monet vanhukset joutuvat tällä hetkellä jonottamaan liian pitkään saadakseen paikan palveluasunnossa.

Toisaalta kotona pitäisi myös olla mahdollista asua niin kauan kuin jaksaa ja haluaa. Se edellyttää toimivia palveluita, kuten kotihoito- ja kuljetuspalveluita. Näissä asioissa on paljon parannettavaa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›