Anders Nyberg

9

"Kovat otteet pehmeiden arvojen puolesta."

Olen positiivinen 60-vuotias ja vakava huumorimies. Minulla on perinnöllinen ja etenevä silmäsairaus. Tällä hetkellä olen m.m. Soiten vammaisneuvoston puheenjihtaja. Työelämässä olin Silja Linella henkilöstöhallinnassa. Yritän oppia jotain uutta joka päivä ja olen mielestäni suvaitseva ja muutosmyönteinen.

Nimi: Anders Nyberg
Syntymävuosi: 1961
Alue: Keski-Pohjanmaa
Kotipaikka: Kokkola
Titteli: eläkeläinen
Sähköposti: anderny@hotmail.com
Puhelinnumero: 045-1601246

Vaaliteemat

Lapset, nuoret ja perheet

Perheen arkipäivä on kasvavalle ihmiselle tärkein asia. Turvallisuus ja myönteisyys pitää olla tähtäimessä. Perhe hoitaa lasten kasvatusta, koulujen asiantuntemuksen tukemana. Perheiden toimeentulo pitää olla riittävä ja ihmissuhteet avoimia joka suuntaan.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Perusterveydenhuolto

Perusterveyden hoito pitää olla matalan kynnyksen takana ja maantieteellisesti lähellä. Koulujen terveyden valistustyö on keskeinen ennalta ehkäisymuoto. Perusterveydenhoito pitäisi osata vähentää siraalan hoitotarve, me haluamme kaikki olla mahdollisimman terveitä. Kuntoutus, sekä oireiden lieventämiseen että takaisin työelämään on tulevaisuuden haaste. Kaikka haluamme olla tärkeitä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Sosiaalihuolto

Putoaminen kahden jakkaran väliin ei sovi kenellekään. Joustavuus ja varsinkin ennalta ehkäiseviä toimenpiteitä tarvitaan. Huonosti hoidettu ihminen altistuu helpommin sairauksiin ja varsinkin mielenterveysongelmat näyttävät lisääntyvän. Ydinperhe ja kyläyhteisö ei aina enää anna sitä tuke jata tarvitsemme.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›