Marlén Timonen

14

"Kvalitativ vård och omsorg åt alla i alla situationer, var du än bor. Barnfamiljer bör få stöd i alla livssituationer. Socialvården bör få mera resurser för att klara av det arbetsbörda de har idag. "

Jag är 66 år och arbetar fortfarande. Är gift, har fyra barn och tio barnbarn. Jag bor i Karleby tillsammans med min man.

Jag arbetar på Skatteverket i Västra-Finland, Karleby kontor. Kundkontakten är viktig för mig, att se folk i ögonen och ha en dialog som får kunden att förstå sig på beskattningens intressanta värld.

Jag är fullmäktigeledamot i Karleby, medlem av stadsstyrelsen och sitter som stadsstyrelsens representant i olika nämnder. Som den enda svenska talande politikern i stadsstyrelsen är det viktigt att bevaka de svenska intressen. Som lagspelare är det viktigt att knyta goda kontakter med de andra medlemmarna för att få stöd i frågor som är viktiga för de svenskspråkiga i Karleby.

På fritiden är jag en mångsysslare. Största delen av mitt liv har jag varit medlem av fotbollsföreningen GBK, en anrik förening med fina värderingar. I GBK har jag suttit i styrelsen som viceordförande i många år och var med i ledande position i Kokkola Cup i nästan trettio år. Jag trivs också med att spela amatörteater på Jungsborg. Klimatet på den kulturborgen kan ej beskrivas, den skall erfaras. Den sammanhållning och gemenskap som Karleby Ungdomsförening (KUF) erbjuder åt unga och äldre, är oersättligt.
De tre senaste åren har jag haft möjlighet att vara medlem i Team Rynkeby God Morgon / Ostrobothnia, en välgörenhetsorganisation som samlar in pengar till förmån för allvarligt sjuka barn. Motionering och vandring i skogen gör mig lugn inombords.

Namn: Marlén Timonen
Födelseår: 1955
Välfärdsområde: Mellersta Österbotten
Hemort: Karleby
Titel: Skattesekreterare / Verosihteeri
E-post: marlen.timonen@anvianet.fi
Tel: +358505141479