Gunilla Jusslin

281

"Nu gäller det att behålla ett tvåspråkigt välfärdsområde som tar hand om vården för dig och mig. Vi behöver kunnig personal som trivs i arbetet, vi behöver lyhörda ledare som klarar att hålla ramarna och samtidigt stöda sin personal. "

Jag är en glad pensionär som fyller mina dagar med olika aktiviteter. Barnpassning, föreningsliv, politik, friluftsliv och på sommaren utflykter till sommarstugan med båt.
I min ungdom var jag aktiv in UF-verksamheten och min politiska bana startade i början av 1980-talet.
Jag har mina nära och kära runtom mig och det är roligt att kunna dela mina dagar med dem. Bland de äldre finns min mamma och morbror på boende för äldre och det är alltid lika roligt att ta del av deras vardag och se vårdarnas inspiration för att ge vardagen innehåll.
Att ha förmånen med barnbarnen nära ger alltid extra bonus för min man och mig.
Jag har jobbat länge inom vården och nu när jag är pensionär så har jag prövat på att jobba lite inom barnomsorgen. Det är bra med omväxling och bland barnen får jag ge uttryck för all den kreativitet jag känner att jag har.

Namn: Gunilla Jusslin
Födelseår: 1954
Välfärdsområde: Österbotten
Hemort: 66800 Oravais
Titel: pensionär
E-post: gjusslin@gmail.com
Tel: +358505118844
Medlem i :

Viktiga politiska frågor

Barn, unga och familjer

Vår framtid är barn och unga. Det är viktigt att familjerna mår bra och att vi kan erbjuda service i närområdet. Samarbete med kommunens välfärdsansvariga är en viktig del av helheten.

Läs mer i vårt valprogram ›

Primärhälsovård

Jag har jobbat över 40 år inom vården och för mig är det ett viktigt område. Servicen bör finnas nära om vi behöver den ofta. Barnrådgivning, skolhälsovård och vården för de äldre är bra exempel. Viktigt är att vi har sjukvårdsrådgivning och sjukvårdsmottagning under vardagar i vår närhet och möjlighet till akutsjukvård inom rimligt avstånd under jourtider.

Läs mer i vårt valprogram ›

Räddningstjänster

På landsbygden är vi beroende av sjuktransport och första delvården är en trygghet om olyckan är framme och ambulansen är på uttryckning. Kunnig personal och bra utrustning så att vi kan känna oss trygga under alla timmar av dygnet.

Läs mer i vårt valprogram ›