Stefan Sandström

177

"Jag kommer att arbeta för en tvåspråkig (svenska och finska) jämlik, och högklassig hälsovård och äldreomsorg nära dej."

Jag är en pensionerad företagare inom byggbranschen och bor i Sibbo, Box där jag är född och uppvuxen. Jag är gift och har tre fullvuxna barn och nio barnbarn. Jag har lång erfarenhet av kommunalpolitik, har varit många perioder i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och i olika utskott. Förra perioden var ja kommunstyrelsens representant i social- och hälsovårdsutskottet. Jag har också erfarenhet av samarbete med de Östnyländska kommunerna eftersom jag suttit många år i styrelsen för Östra Nylands Yrkesinstitut och Borgå Folkakademi.

Namn: Stefan Sandström
Födelseår: 1951
Välfärdsområde: Östra Nyland
Hemort: Sibbo
Titel: Företagare / Pensionär
Medlem i :

Viktiga politiska frågor

Primärhälsovård

Jag vill arbeta för att vi skall ha en jämlik, högklassig, snabb och lättillgänglig hälsovård på ditt modersmål (finska och svenska) nära dej i alla kommuner. Egen läkar systemet bör utvecklas.
Hälsocentraler bör finnas på rimligt avstånd från hemmet och Borgå sjukhus bör bevaras.

Läs mer i vårt valprogram ›

Barn, unga och familjer

Vi bör satsa mera resurser och förebyggande arbete på barn och unga, speciellt på dom som har det svårt och mår dåligt p.g.a utslagning och mobbning.

Läs mer i vårt valprogram ›

Äldreomsorg

Vi bör ta väl hand om våra äldre. Dom skall kunna bo hemma så länge som möjligt och speciellt för dom äldre skulle egen läkar systemet vara bra och tryggt att alltid kunna ha samma läkare.

Läs mer i vårt valprogram ›