Margareta Rodas

303

Margareta 54 år. Gift och har 3 vuxna barn.
Är utbildad anstalt, hem och när vårdare samt sjukskötare med en specialisering i ledarskap inom sjukvården. Har kunskaper i hur hälso och sjukvården fungerar både som yrkesmänniska och privat. Är ordinarie fullmäktigeledamot och sitter denna period med i social och vårdnämnden och i samhällsbyggnadsutskottet. Jag har ett brinnande intresse för att kunna utveckla social och hälsovården när vi går in i välfärdsområdet eftersom att jag vill trygga de byggnader som finns i egen kommun och att utveckla specialsjukvården så att alla människor får den vård som står skrivet i lagen inom utsatt tid.

Namn: Margareta Rodas
Födelseår: 1967
Välfärdsområde: Österbotten
Hemort: Korsholm
Titel: Sjukskötare HYH ledarskap sjukskötare
E-post: margareta.rodas@netikka.fi
Tel: 0503421319
Medlem i :

Viktiga politiska frågor

Primärhälsovård

Primärhälsovården och specialsjukvården måste bli effektivare. Hvc måste ha mera tillgång till läkare så att vi inte i onödan behöver belasta specialsjukvården med exempelvis öronvärk och andra lätta åkommor som kan skötas på en hälsocentral.
Specialsjukvården ska ha tillräckligt med läkare så att inte klienterna ska behöva vänta 1/2 år på en vårdåtgärd.

Läs mer i vårt valprogram ›

Barn, unga och familjer

Det är viktigt att följa med så att barnen och ungdomarna och familjerna får det stöd och den hjälp som de behöver när vi går in i välfärdsområdet när all denna så viktiga service flyttar från kommunerna. Tyvärr ser jag risker med att barnen och ungdomarna kan "falla" mellan stolarna och inte få den hjälp som behövs.

Läs mer i vårt valprogram ›

Äldreomsorg

Att hemservicen fungerar ut till hemmen. Samma personal och vård på patientens modersmål. När de äldre inte klarar av att bo hemma längre ska den äldre kunna få vård vid kommunens egna boenden, detta för att anhöriga vänner och bekanta ska ha möjlighet att kunna hälsa på. Även här är vården av sakkunnig personal det viktigaste samt att klienten får vård på sitt eget modersmål oberoende av om klienten är dement eller inte.

Läs mer i vårt valprogram ›