Anders Blomberg

607

"Vårdare och räddaren NÄRA DIG"

Uppvuxen inom Frivilliga Brandkåren, som ungvuxen började jag inom Röda Korset med humanitärt arbete och speciellt inom första hjälpen. När jag som vuxen 30 åring började jag studera till sjukvårdare hade jag kalendern fullt med Röda Kors, Frivilliga Brandkåren och Frivilliga Räddningstjänstens olika händelser. Idag utbildar jag nya aktiva inom Frivilliga Räddningstjänsten och inom första hjälpen. Jobbar som sjukskötare på en av landets brådsammaste jourer.

Har varit aktiv vid Röda Korset Helsingfors och Nylands distrikts distriksstyrelse under åren 2016-2021 och Röda Korsets fullmäktigemedlem sedan hösten 2020. Den tidigare perioden vara jag suppleant vid Röda Korsets fullmäktige.

Har varit och är aktivi inom församlingens förvaltning, är suppleant för 4 perioden i Esbo svenska församling församlingsråd. Varit en period suppleant i det gemensamma kyrkorådet.

Namn: Anders Blomberg
Födelseår: 1979
Välfärdsområde: Västra Nyland
Hemort: Esbo
Titel: Sjukskötare, Beredskapsutbildare
E-post: blombean@gmail.com

Viktiga politiska frågor

Räddningstjänster

Räddningstjänsten har utvecklats från att har varit c 100 år sedan ännu något som främst på frivillig basis i Finland idag är en lagstadgad uppgift för komunerna/regionerna gör att denna utveckling skall fortgå så att räddningstjänsten är en grundtrygghet för alla och att alla har lika bra möjlighet att ta del av tjänsten.

Därtill så har Västra-Nylands Räddningsverk vilket jag var med och utvecklade som suppleant i räddningsnämnden då det ännu var Esbo-Grankulla-Kyrsklätt-Vihtis områdesräddningsverk blivit en modern föregångare med utrustning och ledningsförmåga.

Läs mer i vårt valprogram ›