Tom Liljestrand

153

"Toimivat lähipalvelut ja hoivaa omalla äidinkielellä"

Olen ollut naimisissa puolisoni Ann (laboratoriohoitaja) kanssa vuodesta 1986. Meillä on kolme aikuista tytärtä ja neljä lastenlasta. Yhteiskunnalliset kysymykset ovat aina kiinnostaneet minua ja olen toiminut monissa eri luottamustehtävissä sekä kunnallisesti, osuustoiminnallisesti että yrityksissä.
Tällä hetkellä olen kaupunginvaltuuston jäsen ja kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja sekä Uudenmaan liiton maakuntavaltuuston jäsen. Aiemmin olen ollut mm. Loviisan kaupunginhallituksen puheenjohtaja (2013-14 ja 2021), kunnanvaltuuston puheenjohtaja Liljendalissa (1997-2004) sekä valtuutettu HUS:ssa ja Loviisanseudun terveydenhuollon kuntayhtymässä. Sotaveteraani- ja vapaaehtoinen maanpuolustustyö on aina ollut tärkeää minulle. Sotilasarvoni on majuri (res).

Minulla on kokemusta monista organisaatiomuutoksista ja olen yhteistyökykyinen. Uutta organisaatiota rakennetaan nyt ja uusi aluevaltuusto päättää tulevan palveluverkoston ja -tason!

Meille loviisalaisille kyse on terveyskeskuksemme turvaamisesta ja siitä, että sosiaali- ja perheneuvontapalvelut ovat saatavilla lähellä ja palvelu omalla äidinkielellä. Olemme panostaneet vanhustenhoitoon ja palvelumme ovat läheillä omaisia. On erittäin tärkeää, että tämä jatkuu myös tulevaisuudessa, eikä vähiten siksi, että palveluyksiköt tuovat myös turvaa ja elinvoimaa kyläkeskuksiin. Porvoon sairaalaan kehittämiseen tulee panostaa ja myös pelastustoimen sis. VPKn resurssit tulee turvata.

Olen jo hyvinvointialueen poliittisen ohjausryhmän jäsenenä ehdottanut, että liikkuvan terveysaseman käyttöönottoa pitäisi vakavasti selvittää. Se on asia jota edistäisin myös jatkossa, jotta palvelu voitaisiin ottaa käyttöön uudella laajalla hyvinvointialueellamme. Suurimmille kyläkeskuksille pystyttäisiin tällöin tarjota uudelleen terveyspalveluja säännöllisesti. Vastaavaa suunniteltiin jo Itä-Uudenmaan kuntaliitosselvityksessä vuonna 2013-2014, jonka ohjausryhmään osallistuin silloin.

Nimi: Tom Liljestrand
Syntymävuosi: 1960
Alue: Itä-Uusimaa
Kotipaikka: Liljendal /Loviisa
Titteli: Agrologi, maaseutuyrittäjä
Sähköposti: tom.liljestrand@liljenet.fi
Puhelinnumero: 0400 496206

Vaaliteemat

Perusterveydenhuolto

Perusterveydenhuollon tulee olla lähellä, jokaisessa kunnassa tarvitaan vähintään yksi terveydenhuoltoasema. Liikkuva terveysasema voisi palvella siellä, missä terveyskeskukset on suljettu ja julkinen liikenne on huonoa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Lapset, nuoret ja perheet

Lastenneuvola sekä yhteistyö koulun ja oppilashuollon välillä on tärkeä kokonaisuus tukemaan perheiden arkea. Ennaltaehkäisevän työn, lastensuojelun ja nuorisoneuvonnan pitää toimia.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Vanhuspalvelut

Vanhustenhoidon tulee olla korkealaatuista ja läheillä omaisia. Kaikkia palveluyksiköitä tarvitaan, sillä esimerkiksi Itä-Uudellamaalla yli 85-vuotiaiden määrä tulee kaksinkertaistumaan 20 vuodessa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›