Roger Roos

660

"Ylläpitää palvelua kaksi kielellisenä, tehokasti ja paikallisesti."

50 vuoden kokemus VPK nuoriso- hälytys osastojentoiminnasta sekä palokunnanpäällikkönä ja puheenjohtajana.
Eri työryhmien asiantuntijana kuin pelastustoimi siirrettiin aluepelastuslaitoksiin ja Hätäkeskustoiminta uudistettiin 2000–2008.
Vuodesta 2006 toimin järjestöpäällikkönä Finlands Svenska Brand- och Räddningsförbund:ssa.

Nimi: Roger Roos
Syntymävuosi: 1959
Alue: Länsi-Uusimaa
Kotipaikka: Raasepori
Titteli: Järjestöpäällikkö
Sähköposti: roger.roos@hotmail.fi
Puhelinnumero: 0400 471 260

Vaaliteemat

Pelastuspalvelut

Pelastuspalvelut — turvallinen yhteiskunta

Yhdenvertainen pelastuspalvelujen saatavuus kaikkialla maassamme ja riittävä ruotsinkielinen henkilökunta pelastuspalveluissa ovat turvallisuudellemme elintärkeitä tekijöitä. Sopimuspalokunnat ja VPK-toiminta sekä vapaaehtoinen meripelastustoiminta ovat tärkeitä ja niillä on keskeinen merkitys Suomen pelastuspalvelujen turvaamisessa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Perusterveydenhuolto

Perusterveydenhuolto — lähellä sinua, kun tarvitset sitä

Sinun on sairastuttuasi saatava nopeasti aika lääkärille riippumatta siitä, missäpäin maatamme asut. Julkisten hoitopalvelujen on oltava lähellä sinua. Oikeus saada apua ja tukea välittömästi, kun niitä tarvitaan, on tärkeä, ja koskee myös suun ja hampaiden hoitoa. Myös paperittomilla on oikeus terveydenhuoltoon.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Vanhuspalvelut

Vanhuspalvelut — turvallinen vanhuus

Ikäihmiset ovat kasvava väestöryhmä ja tärkeä voimavara yhteiskunnassamme. Vanhustenhoidon läheinen sijainti ja korkeatasoisuus on meille kunnia-asia. Sinulla on oltava mahdollisuus asua kotonasi niin kauan kuin haluat ja pystyt ja sinulle on oltava tarjolla erilaisia asumispalveluja lähelläsi. Meidän on pyrittävä vahvistamaan ikääntyneiden liikuntakykyä esimerkiksi senioriliikunnan avulla. Omaishoitajien tarve kasvaa jatkuvasti. Omaishoitajien tekemä työ vähentää ympärivuorokautisten hoitopaikkojen tarvetta. On tärkeää, että osoitamme arvostavamme omaishoitajien työtä huolehtimalla heidän hyvinvoinnistaan.

Asiakkaan kotona annettavien hoito- ja hoivapalvelujen korotettu kotitalousvähennys on tervetullut lisä ja mahdollistaa palvelujen joustavan käytön.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›