Micaela Röman

176

"Mahdollisimman hyvää, mahdollisimman monelle. "

Olen äiti, vaimo, toimittaja, yrittäjä ja luottamushenkilö, asuinpaikka Sipoo.

Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista, siksi minusta tulikin toimittaja, minua ajaa ajatus oikeudenmukaisuudesta ja yhteiskunnasta, jossa jokaisella on mahdollisuus elää hyvä elämä.

Olen toiminut Sipoon valtuustossa vuodesta 2017 ja ensimmäisen kauden johdin sosiaali- ja terveysvaliokuntaa puheenjohtajan roolissa. Olen toista kautta myös HUS-valtuuston jäsen.

Olen kahden lapsen äiti ja toisen lapsen erityisyys on vaatinut paljon tekemistä sekä sosiaali- että terveydenhuollon kanssa. Palvelu, apu ja tuki, jonka olemme saaneet on ollut aivan ensiluokkaista ja auttanut meitä meidän muuten haastavassa arjessa. Haluan, että tämän tasoiset, laadukkaat ja inhimilliset palvelut ovat kaikkien saatavilla - lähellä ja nopeasti.

Kun työ ja luottamustoimet antavat myöden, viihdyn kotona, laskettelurinteessä ja hevosen selässä.

Sitoutumaton  
Nimi: Micaela Röman
Syntymävuosi: 1970
Alue: Itä-Uusimaa
Kotipaikka: Sipoo
Titteli: Toimittaja, yrittäjä
Sähköposti: micaela.roman@sibbo.fi
www: https://www.feelisgood.fi
Jäsenenä:

Vaaliteemat

Lapset, nuoret ja perheet

Kun yksi perheenjäsen voi huonosti, koko perhe ja perheen läheiset voivat huonosti.
Paha olo - henkinen tai fyysinen - rasittaa sairastunutta itseään ja hänen läheisiään ja hoitamattomuus tai liian myöhäinen väliintulo on yhteiskunnalle kallista.

Siksi on tärkeää, että lapsista ja nuorista ja heidän perheistään pidetään huolta, huomataan ja otetaan huomioon myös ne perheet joilla omat voimavarat eivät riitä niin pitkälle, että hakisivat itse apua. Tuetaan, autetaan ja hoidetaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa jotta voimme välttää esimerkiksi huostaanotot ja laitoshoidot, jotka ovat äärimmäisen vaikeita perheille ja hyvin kalliita veronmaksajille.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Sosiaalihuolto

Tänä päivänä puhumme jo aika avoimesti esimerkiksi henkisestä pahoinvoinnista, tämä on tietenkin hyvin tervetullut kehitys, mutta vielä on työtä tehtävänä. Tänä päivänä riskit syrjäytyä ovat kuitenkin osittain uusia, esimerkiksi sosiaalisten taitojen suhteen paineet ovat kasvaneet ja muuttuneet. Ihmiselle, jolla on henkisen jaksamisen kanssa haasteita, avun hakeminen voi olla mahdotonta ja siksi on ensisijaisen tärkeää, että apua ja tukea voi saada matalalla kynnyksellä, nopeasti ja läheltä.

Sosiaalihuollon asiakaskunta ei ole homogeeninen ryhmä, ryhmään mahtuvat monet eri kohtalot, kodin ulkopuolelle sijoitetusta lapsesta aina vanhukseen joka on yksinäinen oman kodin vankina. Sosiaalihuollolle tulee taata riittävät resurssit, jotta myös tulevaisuudessa voidaan tarjota yksilöllistä ja holistista hoitoa ja tukea lähellä tarvitsevaa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hoito ja hoiva

On äärimmäisen tärkeää, että myös tulevaisuudessa meillä on toimiva erikoissairaanhoito jossa riittävät resurssit ja hyvinvoiva henkilökunta. Yhtä tärkeää on, että Porvoon sairaalaa edelleen kehitetään ja, että sairaala palvelee laadukkaasti hyvinvointialueen asukkaita ja että terveysasemat säilyvät lähellä kuntien asukkaita tarjoten laadukasta perusterveydenhuoltoa.

Tavoitteena tulee olla hyvinvoiva ja elinvoimainen asukaskunta ja tämä vaatii satsauksia ennaltaehkäisevään työhön kunnissa. On kyettävä nähdä ongelmia ja ongelma-alueita ajoissa ja yhdessä kaikkien palvelujen kautta ratkoa näitä. Tiivis yhteistyö hyvinvointialueen ja kolmannen sektorin kanssa on osana myös tätä ennaltaehkäisevää työtä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›