Marjo Miinalainen

207

"Pidetään huolta heistä, jotka meidät kasvattivat."

Olen 54-vuotias syntyperäinen oululainen. Toimin tällä hetkellä osa-aikaisena asiantuntijana ja konsulttina hoiva-alan työntekijöiden rekrytoinnissa Filippiineiltä Suomeen. Teen vapaaehtoistyötä Oulun Seudun Muistiyhdistyksessä ja olen muistisairaan äitini edunvalvoja.

Koulutukseltani olen mm. eMBA ja artesaani. Olen asunut ja tehnyt töitä eri ammateissa eri puolella Suomea ja maailmaa. Noin 25 vuoden työkokemukseni esimiehenä monikulttuurisissa työympäristöissä ja eri kulttuureissa on ollut antoisaa ja työssäni olen saanut tehdä päätöksiä ja toimia toisten ihmisten auttamiseksi.

Harrastan ulkoilua, urheilua, lukemista ja käsitöitä.

Olen ehdolla aluevaalissa, koska katson, että minulla on kokemusteni kautta mahdollisuus tuoda näkemykseni käytännön hyvinvointipalveluiden organisointiin. Lähellä sydäntäni ovat vanhuspalvelut ja perusterveydenhuolto.

Mahdollisissa kysymyksissä minuun voi olla yhteydessä sähköpostiosoitteeni kautta.

Sitoutumaton  
Nimi: Marjo Miinalainen
Syntymävuosi: 1967
Alue: Pohjois-Pohjanmaa
Kotipaikka: Oulu
Titteli: Konsultti, asiantuntija
Sähköposti: miinalainenmarjo@gmail.com

Vaaliteemat

Vanhuspalvelut

Vanhuksilla tulee olla mahdollisuus asua kotona mahdollisimman pitkään. Kotihoito on turvattava niin, että kotihoitajilla on oma toimialueensa ja vanhuksilla käy oma tuttu kotihoitajansa. Näin luodaan turvallinen ja luotettava vanhus-hoitaja suhde.

Muistisairauden varhaista toteutumista tulee tehostaa. Muistitestin jälkeen tulee päästä viikon sisällä lääkäriin. Muistisairaudesta tulee tiedottaa esimerkiksi Muistiliiton kautta. Liian usein muistisairas ihminen pelottaa ympärillä olevia ihmisiä.

Omaishoitajille tulee järjestää helposti lähestyttävät tukipalvelut ja heidän hyvinvoinnistaan tulee huolehtia.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Perusterveydenhuolto

Perusterveydenhuollon palvelut tulee olla lähellä sinua, kaikkien helposti saatavilla. Lääkärille on päästävä riippumatta siitä, missä päin Suomea asuu annetun hoitotakuuajan sisällä.

Puhelinkontakti hoitajan tai lääkärin kanssa mahdolliseksi.

Perusterveydenhuoltoon omalääkäri.

Maksuton rintasyöpäseulonta tulee muuttaa 40-74 vuoteen nykyisen 50-69 sijaan.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Erikoissairaanhoito

Kaikkien tulee päästä erikoissairaanhoitoon tarvittaessa ja saada erikoislääkärin palvelu yhdestä paikasta.

Keskussairaalat ovat keskeisessä asemassa toimivassa sairaanhoidossa.

Pienillä sairaaloilla tulee olla mahdollisuus suorittaa päiväkirurgisia leikkauksia ja ylläpitää ympärivuorokautista yleistason päivystystä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›