Lotte-Marie Stenman

184

Olen 34-vuotias sairaanhoitaja Loviisasta. Olen vastikään suorittanut ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon, johtaminen ja kehittäminen sosiaali- ja terveydenhuollossa. Hyvinvointi ja sairaanhoito ovat lähellä sydäntäni niin työssä kun poliittisestikin.

Työskentelen Porvoon sairaalan Palliatiivisessa keskuksessa osastonhoitajana. Suurin yksikkö keskuksessamme on Itä-uudenmaan alueellinen kotisairaala, jossa hoidamme alueen syöpäpotilaita ja heidän oireenmukaista hoitoaan, silloin kun sairautta ei enää voida parantaa sekä ikäihmisiä, silloin kun heillä on kiireellinen sairaanhoidon tarve. Kokemuksieni myötä tunnen suurta intohimoa vaikuttaa sen puolesta, että alueellamme varmistetaan parantumattomasti sairaan ihmisen korkeatasoinen ja laadukas oirehoito sekä kaikissa sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä vaalitaan arvokasta elämän loppuvaihetta. Haluan vaikuttaa sen puolesta, että hoivan piirissä oleville ikäihmisille on tarjolla nopeaa ja tehokasta sairaanhoitoa heidän omassa kodissaan, silloin kun tarve hoidolle on.

Sote-uudistus vaikuttaa suuresti tapaamme järjestää Itä-uudenmaan sote-palvelut. Uudistuksessa tärkeää on varmistaa palveluiden saatavuus silloin kun apua tarvitaan, pompottamatta potilasta luukulta toiselle. Palveluiden tulee olla joustavat ja yksilölliset sekä asettaa asiakas keskiöön. Paljon palveluita tarvitsevien palvelut tulee koordinoida järkevästi.

Nimi: Lotte-Marie Stenman
Syntymävuosi: 1987
Alue: Itä-Uusimaa
Kotipaikka: Loviisa
Titteli: Sairaanhoitaja, osastonhoitaja
Sähköposti: lottemarie.uutinen@gmail.com

Vaaliteemat

Lapset, nuoret ja perheet

Mielenterveyshuolien lisääntyminen on puhututtanut jo vuosia. Koronavuosi ei suinkaan ole tilannetta helpottanut, päinvastoin korona on lisännyt monen, etenkin nuoren mielenterveyshuolia, yksinäisyyden tunnetta ja henkistä pahoinvointia. Vuosittain niin kovin moni päätyy työelämän ulkopuolelle ja syrjäytyy mielenterveysongelmien takia. Itä-uudenmaan hyvinvointialueella meidän tulee huolehtia siitä, että alueen järjestämät mielenterveyspalvelut vastaavat tarpeeseen ja avun tarvitsijoille pystytään räätälöimään yksilöllisen tarpeen mukainen palvelu. Hyvinvointialueella tulee selvittää terapitakuun käyttöönottoa ja määritellä sen sisältö. On ensiarvoisen tärkeää, että juuri perustasolla kuntalaiset saavat avun oikea-aikaisesti silloin, kun hätä on suuri.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Perusterveydenhuolto

Palveluiden tulee olla saatavilla silloin kun apua tarvitaan, pompottamatta potilasta luukulta toiselle. Palveluiden tulee olla joustavat ja yksilölliset sekä asettaa asiakas keskiöön. Paljon palveluita tarvitsevien palvelut tulee koordinoida järkevästi yhden ammattilaisen toimesta.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Vanhuspalvelut

Ikäihmisten mahdollisuutta asua kotona tulee tukea niin kauan, kun se on mahdollista. Erilaisia asumispalveluita tulee olla tarjolla silloin kun kotona asuminen ei enää ole turvallista. Ikäihmisten palveluissa tulee varmistaa hyvä osaaminen elämän loppuvaiheen hoidossa, jotta varmistetaan jokaiselle arvokas ja oireeton elämän loppuvaihe.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›