Juha Tapiola

480

"Kaikilla on oikeus laadukkaisiin hoito-, hoiva- ja sotepalveluihin, asuinpaikasta ja tulotasosta riippumatta. Sinun tulee saada hoitoa ja hoivaa, silloin kun sitä tarvitset. Digipalveluita tulee kehittää, mutta samalla tulee varmistaa myös riittävät lähipalvelut. Päijät-Hämeessä tulee saada helposti matalankynnyksen palveluita. Varhaisella tuella voimme edesauttaa maakuntamme asukkaiden hyvinvointia. Esim. lapsiperheille riittävää tukea, jotta he selviävät arjestaan. Psykiatrisia tukipalveluita ja hoitoa tulee tehostaa sekä nopeuttaa. Uuden hyvinvointialueen hallintotapa tulee olla avointa ja läpinäkyvä. Kilpailutukset tulee pilkkoa niin pieniksi, että mahdollisimman monella pien- ja keskisuurella yrittäjällä on mahdollisuus olla mukana tarjouskilpailussa. "

Olen asunut Päijät-Hämeessä vuodesta 1990 alkaen ja perheeseen kuuluu vaimo, kaksi aikuista lasta sekä yksi lapsenlapsi.

Olen syntynyt Utsjoella ja äidinkieleni on saame.

Koulutukseltani olen lakimies, varatuomari. Lisäksi olen suorittanut tilintarkastajatutkinnon (HT) sekä julkishallinnon ja -talouden tilintarkastajan erikoistumistutkinnon (JHT). Kunnallista työkokemusta minulla on 35 vuotta. Työurani aloitin vuonna 1995 saamelaisvaltuuskunnan sihteerinä. Kunnansihteerinä olen toiminut 1986 – 2000, ensin Savukoskella ja vuodesta 1990 lähtien Asikkalassa. Lahden kaupungin palveluksessa olen ollut vuosina 2000- 2021 apulaiskaupunginreviisorina, rakennuslakimiehenä ja kaupunginreviisorina. Tällä hetkellä olen Päijät-Hämeen Pantti Oy:n toimitusjohtajana.

Asikkalan kunnanvaltuutettuna toimin 2017-2020 ja vuodesta 2021 alkaen Lahden kaupunginvaltuutettuna. Lisäksi olen toiminut maakuntavaltuutettuna vuodesta 2017 alkaen.

Kalastus, hyötyliikunta ja luonnossa kulkeminen ovat tärkeimpiä harrastuksia.

Nimi: Juha Tapiola
Syntymävuosi: 1961
Alue: Päijät-Häme
Kotipaikka: Lahti
Titteli: varatuomari, toimitusjohtaja
Sähköposti: tapiola.juha@gmail.com
Puhelinnumero: +358443095991

Vaaliteemat

Lapset, nuoret ja perheet

Ennaltaehkäisevää tukea on lisättävä. Psykiatrisia tukipalveluita ja hoitoa tulee tehostaa sekä nopeuttaa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Perusterveydenhuolto

Terveyspalvelut ovat kansalaisten tärkeimpiä palveluita. Perusterveydenhuolto on tässä keskeisimpänä perustana ja vaatimissa hoidoissa erikoissairaanhoito.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Vanhuspalvelut

Ikäihmiset ovat ansainnet hyvän hoidon. Kotona asumisen tukeminen on ensisijaista, mutta tarvittaessa on lähellä saatava myös laitoshoito. Muistisairauksien varhaiseen diagnosointiin on annettava riittävät resurssit.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›