Henrik Räihä

661

"Kaikkien länsi-uusmaalaisten yhtä hyvä kohtelu asuinpaikasta, tulotasosta, kielestä tai syntyperästä riippumatta."

Olen 75-vuotias eläkeläinen. Asun rintamamiestalossa Leppävaarassa vaimoni kanssa. Työelämässä toimin lakimiehenä yrityksissä, kahdess ministeriössä sekä kansallisissa ja kansainvälisissä järjestöissä. Eläkeläisenä olen toiminut ja toimin edelleen yhdessä säätiössä ja useassa paikallisessa yhdistyksessä Espoossa.

Sitoutumaton  
Nimi: Henrik Räihä
Syntymävuosi: 1945
Alue: Länsi-Uusimaa
Kotipaikka: Espoo
Titteli: Varatuomari, järjestöaktiivi
Sähköposti: henrik.raiha@hotmail.com
Puhelinnumero: 0503202220

Vaaliteemat

Perusterveydenhuolto

Kaikilla tulee olla nopea pääsy perushoitoon asuinpaikasta riippumatta. Länsi-uudellamaalla tämä tarkoittaa, että jokaisessa kunnassa on vähintään yksi terveyskeskus. Raaseporin sairaala on tärkeä kaikille kokonaan tai osittain Raaseporissa, Hangossa ja Inkossa asuville, koska sairaala vastaa perushoitopäivystyksestä ja perusteellisempien tutkimusten telemisestä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Lapset, nuoret ja perheet

Vaikka olemme panostaneet paljon perheiden ja lasten hyvinvointiin (äitiyspakkaukset, lastenneuvolat, kunnalliset päiväkodit, oppilashuolto jne,), niin monien nuorten ongelmat kasvavat iän myötä. Meidän täytyy panostaa vielä enemmän lasten ja nuorten hyvinvoinnin varmistamiseen ennalta ehkäisevillä toimenpiteillä sekä avun antamisella ongelmien kohteeksi joutuneille lapsille ja heidän vanhemmille. RKP:n aluevaaliohjelmasta löytyy hyvin harkittu laaja toimenpideohjelma lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin parantamiseksi.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Vanhuspalvelut

Vanhemman väen osuus Länsi-Uudenmaan väestöstä kasvaa jatkuvasti. Meidän täytyy siksi panostaa ikäihmisten psyykkisen ja fyysisen kunnon ylläpitämiseen takaamalla heille asianmukaiset asuin- ja elinolot sekä riittävät tuki- ja hoivapalvelut. Seniorit muodostavat yhteiskunnassamme tärkeän voimavaran, jota meidän tulee hyödyntää nykyistä paremmin.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›