Gun Wallén

194

"Toimivat terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut lähelläsi"

Olen 62 vuotias, naimisissa ja isoäiti. Lapinjärvellä olen asunut 40 v. Perhe, eläimet, luonto, musiikki, seuratoiminta ja työni sairaanhoitajana ovat minulle tärkeitä. Olen ollut 30 v. kunnallisessa vanhustyössä eri tehtävissä. Tästä syystä ehkä tiedän jotakin terveyspalveuiden toimivuudesta. Olen syksystä lähtien kunnanvaltuuston, kunnanhallituksen ja perusturvajaoston jäsen Lapinjärvellä. Vapaa-aikana pidän valokuvaamisesta luonnossa, istun mielelläni pienellä järvellämme ongella ja puuhastelen lastenlasteni kanssa. Olen myös aktiivinen kylämme järjestöissä, mm. SPR:n ruotsinkielisen osaston puheenjohtaja, nuorisoseura Uf Framåt rf. i Lappträsk puheenjohtaja.

Nimi: Gun Wallén
Syntymävuosi: 1959
Alue: Itä-Uusimaa
Kotipaikka: Lapinjärvi
Titteli: Terveydenhoitaja
Sähköposti: gun.wallen@outlook.com

Vaaliteemat

Lapset, nuoret ja perheet

Nyt on tärkeää säilyttää ja kehittää pienten kuntien terveydenhoitopalvelut! Palvelujen pitää saada läheltä, niin odottavien äitien, neuvoloiden ja koululaisten, perheiden kuin psykiatriankin. Myös erikoissairaanhoitoon on päästävä kun sitä tarvitsee. Perheille pitää saada riittävää tukea ongelmien syntyessä. Palvelua omalla äidinkielellä. Ennaltaehkäisevä työ erittäin tärkeä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Perusterveydenhuolto

Perusterveydenhuollon palvelut on saatava läheltä ja nopeasti. Niin ei voi olla, että sairaat ja ikääntyneet jonottavat tuntikausia kaukana kotoa saadakseen hoitoa. Myös kotihoidon resurssien pitää olla tarpeeksi suuret, että ikääntyneet ja huonokuntoisimmat kotona asuvat saavat tarvitsemansa palvelut kotonaan. Asiakkaiden maksutaakka ei saa muodostua niin kuormittavaksi, ettei pystytä käyttämään välttämättömiä terveyspalveluita.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Pelastuspalvelut

Lyhyesti: Kaikki tarvitsemme pelastuspalveluiden apua hädän hetkellä ja useimmiten nopeasti. Jo olemassa olevat paloasemat vapaapalokuntineen ja ambulanssipalvelut pitää ainakin säilyttää.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›